Yrsa AB i Enköping - högkvalitativa produkter för häst

Med erfarenhet från ett helt yrkesliv i hästbranschen utvecklar Mats Johansson, ägare och vd, olika produkter för häst inom det egna företaget Yrsa AB i Enköping. Produkterna utgår ifrån hästägarnas verkliga behov och önskemål.

Genomtänkta produkter till bra pris

Yrsa AB:s företagsidé är att förse hästägare med nya produkter, vars egenskaper de hittills saknat hos liknande produkter på marknaden. Bakom produktutvecklingen ligger femtio år av praktisk erfarenhet, samtal med kunder och bred fackkunskap.

Yrsa AB:s produkter för häst underlättar arbetet i stallet och är skonsamma för häst och miljö. Exempelvis är Yrsa foderautomat konstruerad så att hästen varken kan slå i huvudet eller fastna. Samtidigt finns här egenskaper som leder till mindre spill av foder.

Prisnivån motsvarar konkurrenternas. Styrkan ligger i att produkterna är mer genomtänkta och därmed håller en högre kvalitet.

Mångårig längtan efter att utveckla nya produkter för häst

Mats Johansson startade sitt första företag redan som 17-åring och arbetade med stallinredningar i 50 år fram till 2011, när sonen Henrik Höök och Ismo Särkkä tog över Myrby AB. Myrby är ett företag med drygt tjugo anställda som tillverkar och säljer stallinredning för kor, grisar och häst. Företaget omsätter 25-30 miljoner kronor och är välkänt i hästbranschen.

Längtan efter att utveckla nya produkter har alltid funnits där och ledde till slut till att Yrsa AB startades. Idag arbetar bondsonen Mats Johansson med produktutveckling inom ramen för det nya företaget. Företagsnamnet kommer från dotterns häst Yrsa.

808